Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

Computer Networks and Internet Protocol NPTEL Assignment Answers Week 8 2022

Are you looking for help in computer networks and internet protocol nptel assignment answers week 8? If yes, then check out all the answers hint provided below.

Computer Networks and Internet Protocol NPTEL Assignment Answers Week 8

Q1. What is the network address when the host IP Address is 10.5.21.54 and the netmask is 255.255.241.0?

a. 10.5.21.0
b. 10.5.17.0
c. 10.5.21.54
d. 10.5.21.241

Answer: b. 10.5.17.0

Join us on telegram for assignment 10 answers


Q2. How does the router decide the destination if multiple entries in routing tables match the destination address?

a. It picks the first one
b. It picks the destination with the longest prefix matching
c. It picks the destination with the shortest prefix matching
d. It picks the last matched destination

Answer: b. It picks the destination with the longest prefix matching


Q3. OSPF is –

a. Distance Vector routing protocol
b. Link state routing protocol
c. Path vector routing protocol
d. Hybrid routing protocol

Answer: b. Link state routing protocol


Q4. In the BGP protocol, UPDATE and NOTIFICATION messages are used for:

a. Exchanging reachability information and to notify an error.
b. Exchanging reachability information and Confirming a BGP connection
c. Ensuring that a BGP neighbor is still alive and Confirming a BGP connection
d. Opening a BGP connection and Closing a BGP connection

Answer: a. Exchanging reachability information and to notify an error.


Q5. Why do we consider dividing an IP address into network address and host address?

a. To increase the total number of IP addresses possible.
b. So that routers route the packets based on the host address.
c. To avoid the overhead of storing all possible host IP addresses in each router.
d. For resolving IP addresses from the domain name.

Answer: c. To avoid the overhead of storing all possible host IP addresses in each router.


Q6. Which of the following statements is TRUE?

a. Classful addressing requires the longest prefix matching.
b. Classless addressing requires the longest prefix matching.
c. Both Classless and Classful addressing requires the longest prefix matching.
d. Classless addressing requires the longest suffix matching.

Answer: c. Both Classless and Classful addressing requires the longest prefix matching.


Q7. When you connect your personal computer (end device/host) to the internet, how does it know its own IP address, and the Gateway IP address to use for sending packets to remote hosts, without any manual configuration?

a. Domain Name System (DNS)
b. From its own routing table.
c. Address Resolution Protocol (ARP)
d. Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)

Answer: d. Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)


Q8. For the following network, what will be the routing table for C, if we use link-state routing?

a.

To NextHop
A B
B B
D D
E B

b.

To NextHop
A B
B B
D E
E E

c.

To NextHop
A B
B B
D E
E A

d.

To NextHop
A B
B B
D B
E B

Answer: a.

To NextHop
A B
B B
D D
E B


Q9. Which is TRUE about BGP routing protocol?

a. It is an Intradomain routing protocol.
b. It is a type of Link State routing protocol
c. BGP relies on IGP for packet forwarding between IBGP peers.
d. BGP replaces the IGP protocol in an AS,

Answer: c. BGP relies on IGP for packet forwarding between IBGP peers.


Q10. Consider in distance vector routing protocol, router A has the routing table (only the relevant portion of the table is shown):

ToCostNext Hop
Z8B
….….….

After this, A receives the routing table information from C with the following:

ToCost
Z6
….….

After this, A also receives the routing table information from D with the following:

ToCost
Z8
….….

What will be Cost and Next Hop for Z in the routing table of A after this?

Consider the cost of each link is 1. (cost= number of hops required)

a. 8, B
b. 6, C
c. 9, D
d. 7, C

Answer: d. 7, C


Q11. BGP communication packet types are

a. SYNC, OPEN, UPDATE, NOTIFICATION

b. OPEN, UPDATE, NOTIFICATION, KEEPALIVE

c. SYNC, FINISH, NOTIFICATION, KEEPALIVE

d. FINISH, OPEN, UPDATE, NOTIFICATION

Answer: b. OPEN, UPDATE, NOTIFICATION, KEEPALIVE


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Java Week 8 Assignment Answers

Related Posts