Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL An Introduction to Artificial Intelligence Week 8 Assignment Answers Update 2022

Are you looking for help in NPTEL An Introduction to Artificial Intelligence Week 8 Assignment Answers? So, you are on the right article because here we will provide answers hints for you.

NPTEL An Introduction to Artificial Intelligence Week 8 Assignment Answers

Q1. Mona is really excited for her birthday and she makes a large number of her signature muffins. The muffins can either be choco-chip or blueberry and both are equal in number. Bennet receives a pack of 20 muffins which have been randomly sampled from Mona’s kitchen. Given that at least 18 of the muffins Bennet has received are blueberry, let the probability that all the muffins Bennet received are blueberry is p/q where p and q are co-prime.

What is p+q?

Answer: 9 (All the answers provided in this assignment were taken from students who solved this. So, take these answers as hint and complete your assignment.)

Follow Sikshapath’s Telegram Channel for instant notification of answers updates.


Q2. Suppose A and B are conditionally independent given C. Then which of the following are true:

P(A,B) = P(A).P(B)
P(A,B,C) = P(A|B,C).P(B|C).P(C)
P(A,B,C) = P(A|C).P(B|C).P(C)
P(A,B|C) = P(A|C).P(B|C)

Answer: b, c & d


Q3. Which of the following pairs of variables are conditionally independent given information about C?

A and D
D and E
D and F
A and F

Answer: a


Q4. Which of the following variables belong to the Markov blanket of C?

Answer: b, c & d


Q5. What is the minimum number of parameters required to represent the Bayesian Network assuming variables A-F are boolean?

Answer: 12


Q6. Consider the following Bayesian network with n boolean variables.

Answer: Do it yourself


Q7. Assume that we wish to compute P(A). What is the evidence and what are the hidden variables?

Answer: c


Q8. Assume that an earthquake occurred and the alarm sounded. Then, let p be the probability that a burglary also occurred. What is the value of 100*p

Answer: 0.98


Q9. Consider the following Bayesian Network which is used for disease detection:
What is the probability of not having disease D given a negative result on test A, and a negative result on test B?

Answer: 0.7


Q10. Which of the following statement(s) is(are) true?

Answer: a & d


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Cloud Computing Assignment 8 Answers

Related Posts