Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

Cloud Computing Assignment 3 Answers 2022

NPTEL Cloud Computing Assignment Answers

Hello Students, are you looking for help with Cloud Computing NPTEL week 3 assignment answers? So, here in this article, we have provided Cloud Computing week 3 assignment answer’s hint.

NPTEL Cloud Computing Assignment 3 Answers

Q1. Which of the following is/are NOT SLA requirement(s) of PaaS cloud delivery model?

a. Privacy
b. Data Retention and Deletion
c. Machine-Readable SLAs
d. Certification

Answer: b. Data Retention and Deletion
c. Machine-Readable SLAs

For instant notification of any updates, Join us on telegram.


Q2. Which of the following is/are true regarding penalty cost? (Here D(t) and R(t) are instantaneous demand and resources at time t.)

a. Penalty cost ∞ ∫|D(t)/R(t)|dt

b. If demand is flat, penalty is equal to 0.

c. If demand is exponential (D(t)=e), any fixed provisioning interval (tp) according to the current demands will fall linearly behind.

d. The penalty cost for exponential demand is exponential.

Answer: b. If demand is flat, penalty is equal to 0.

c. If demand is exponential (D(t)=e), any fixed provisioning interval (tp) according to the current demands will fall linearly behind.


Q3. Row-oriented storage is efficient for data-warehouse workloads.

a. TRUE

b. FALSE

Answer: b. FALSE


Q4. Which of the following is/are example(s) of cloud SLA(s) with laaS delivery model?

a. Amazon EC2

b. Google App Engine

c. Salesforce CRM

d. Zoho mail

Answer: a. Amazon EC2


Q5. Which of the following OpenStack components is used for block storage services?

a. Keystone

b. Cinder

c. Swift

d. Neutron

Answer: b. Cinder


Q6. In cloud, service downtime is 30 minutes and availability of the service is 0.80. What is the service uptime?

a. 120 minutes

b. 60 minutes

c. 150 minutes

d. 135 minutes

Answer: c. 150 minutes


Q7. In Google File System (GFS), the master maintains regular communication with the chunk servers.

a. TRUE

b. FALSE

Answer: a. TRUE


Q8. In a system, 400 unit workloads have been added. What will be the penalty?

a. 40%

b. 100%

c. 20%

d. 8000%

Answer: c. 20%


Q9. Which of the following option(s) is/are correct?

a. Service Level Agreement (SLA) contains Service Level Objectives(SLO)

b. Service Level Objectives(SLO) contains Service Level Agreement(SLA)

c. Multiple Service Level Agreements (SLAs) are aggregated to Key Performance Indiocator (KPI)

d. Key Performance Indiocators (KPIs) are aggregated to Service Level Objectives(SLO)

Answer: a. Service Level Agreement (SLA) contains Service Level Objectives(SLO)

d. Key Performance Indiocators (KPIs) are aggregated to Service Level Objectives(SLO)


Q10. Statement 1: In OpenStack block storage, the stored objects persist until the VM is terminated.

Statement 2: In OpenStack ephemeral storage, the stored objects are accessible from within VM as local file system.

a. Both statement 1 and 2 are correct

b. Statement 1 is correct and statement 2 is incorrect

c. Statement 2 is correct and statement 1 is incorrect

d. Both statement 1 and 2 are incorrect

Answer: c. Statement 2 is correct and statement 1 is incorrect


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Cloud Computing Assignment 2 Answers

NPTEL Cloud Computing Assignment 4 Answers

Related Posts