Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Assignment 3 Answers 2022

NPTEL Cloud Computing Assignment 3 Answers (Week 3)

Q1. Which of the following is false about SLA contents

a) A complete, specific definition of each service
b) An auditing mechanism to monitor the services
c) The responsibilities of the service provider and consumer
d) None of these

Answer: d) None of these


Q2. In cloud, computing resources are allocated

a) Through a centralized service discovering agent
b) By service level agreement
c) Globally without any centralized agent
d) All of them

Answer: c) Globally without any centralized agent


Q3. Which of the following is correct about Availability?

a) Availability = 1- (UpTime / TotalTime)
b) Availability = 1+ (DownTime / UpTime)
c) Availability = 1+ (UpTime / DownTime)
d) Availability = 1- (DownTime / UpTime)

Answer: d) Availability = 1- (DownTime / UpTime)


Q4. Statement 1: Coefficient of variance represents the ratio of standard deviation to mean.
Statement 2: Coefficient of variance is a useful statistic for comparing the degree of uniformity from one data series to another.

a) Only statement 1 is true
b) Only statement 2 is true
c) Both the statements are true
d) Both the statements are False

Answer: c) Both the statements are true


Q5. Say a cloud service is well maintaining it’s 95% availability as mentioned in Service Level Agreement. However, still the services are not performing as expected when the load increases abruptly. The problem can be referred to as an issue of

a) Load balancing
b) Linearity
c) Reliability
d) Durability

Answer: c) Reliability


Q6. Which of the following is true about penalty, where D(t) is instantaneous demand at time t and R(t) is response at time t?

a) Penalty ∝ ∫ | R(t) * D(t) | dt
b) Penalty ∝ ∫ | D(t) + R(t) | dt
c) Penalty ∝ ∫ | D(t) – R(t) | dt
d) None of these

Answer: c) Penalty ∝ ∫ | D(t) – R(t) | dt


Q7. It is absolutely beneficial to purchase a cloud service when

a) Utility premium < the peak to average demand ratio

b) Utility premium > the peak to average demand ratio
c) Utility premium <= the peak to average demand ratio

d) Utility premium >= the peak to average demand ratio

Answer: a) Utility premium < the peak to average demand ratio.


Q8. If Rt is the ratio of execution time taken by a process in sequential and parallel architecture, and p is the number of parallel computing nodes available, then the parallel efficiency is

a) Rt/p
b) p / Rt
c) None of the above
d) px Rt

Answer: a) Rt/p


Q9. Statement 1: Hadoop Distributed File System is an open source implementation of GFS architecture.
Statement 2: In Google File System, the master maintains regular communication with the chunk servers.

a) Only statement 1 is true
b) Only statement 2 is true
c) Both the statements are true
d) Both the statements are false

Answer: c) Both the statements are true


Q10. Which of the following is true?

a) IaaS can be built on PaaS
b) PaaS can be built on SaaS
c) IaaS can be built on SaaS
d) None of the above

Answer: d) None of the above


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Cloud Computing Assignment 4 Answers

Cloud Computing NPTEL Assignment 1 Solutions

NPTEL C++ Assignment 3 Questions and Answers

NPTEL Ethical Hacking Week 3 Assignment 3 Answers

NPTEL Problem Solving Through Programming In C Assignment 3 Answers

Related Posts

Leave a comment

You must login to add a new comment.