Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Assignment 4 Answers 2022

NPTEL Cloud Computing Assignment Answers

Hello Students, are you looking for help with Cloud Computing NPTEL week 4 assignment answers? So, here in this article, we have provided Cloud Computing week 4 assignment answer’s hint.

NPTEL Cloud Computing Assignment 4 Answers

Q1. In Google Cloud Platform (GCP), Cloud Datastore provides flexible object storage with globaledge caching.

a. TRUE
b. FALSE

Answer: b. FALSE

For instant notification of any updates, Join us on telegram.


Q2.

A. Cinder, OpenStack1. MySQL or NoSQL databases.
B. GoogleAPIs2. Google’s fully managed, petabyte scale, low cost analytics data warehouse to find meaningful insights.
C. Cloud SQL3. Integrate Google’s services into the application.
4. Manages block storage in OpenStack.

Choose the correct option:

a. A-4, B-3, C-1

b. A-1, B-3, C-2

c. A-2, B-4, C-1

d. A-3, B-1, C-2

Answer: a. A-4, B-3, C-1


Q3. Statement 1: Azure supports public cloud platform.

Statement 2: Azure App Service plan defines security.

a. Statement 1 is True and Statement 2 is False

b. Statement 1 is False and Statement 2 is True

c. Both are True

d. Both are False

Answer: a. Statement 1 is True and Statement 2 is False


Q4. Which of the following components of OpenStack is responsible for providing persistent block storage to running instances

a. Nova

b. Cinder

c. Swift

d. None of the above

Answer: b. Cinder


Q5. Which of the following is/are App services provided by Google Cloud Platform?

a. BigQuery

b. Google App Engine

c. Cloud Endpoints

d. Cloud SQL

Answer: a. BigQuery

c. Cloud Endpoints


Q6. In OpenStack, when a VM is terminated, which of the following memory resources are freed?

a. Ephemeral storage

b. Persistent storage

c. RAM

d. Block storage

Answer: a. Ephemeral storage

c. RAM


Q7. Google Cloud End Points helps to:

a. migrate the web app to Google Cloud Platform.

b. scale up the app according to the demand/ service requests.

c. provide flexible object storage with global edge caching.

d. Integrate Google’s services into the application.

Answer: b. scale up the app according to the demand/ service requests.


Q8. The Azure App plan has a scale count of ____ instances.

a. 1 to 50

b. 1 to 20

c. 1 to 10

d. 1 to 100

Answer: b. 1 to 20


Q9. Match the following columns regarding OpenStack:

Column 1Column 2
A. Ephemeral storage1. Cinder
B. Block storage2. Nova
C. Object storage3. Swift

a. A-1, B-2, C-3

b. A-2, B-3, C-1

c. A-3, B-1, C-2

d. A-2, B-1, C-3

Answer: d. A-2, B-1, C-3


Q10. In GCP, “gcloud app browse” – can be used to start the local development server for the application.

a. TRUE

b. FALSE

Answer: b. FALSE


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Cloud Computing Assignment 3 Answers

NPTEL Cloud Computing Assignment 5 Answers

Related Posts