Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Assignment 5 Answers 2022

NPTEL Cloud Computing Assignment Answers

Hello Students, are you looking for help with Cloud Computing NPTEL week 5 assignment answers? So, here in this article, we have provided Cloud Computing week 5 assignment answer’s hint.

NPTEL Cloud Computing Assignment 5 Answers

Q1. Multiple KPIs are aggregated to SLA.

a. TRUE
b. FALSE

Answer: b. FALSE

700+ Students have taken benefit of instant notification, Join us on telegram.


Q2. Statement I: In resource management, resource allocation is the allocation of a service provider’s resources to a customer

Statement II: Resource mapping is correspondence between resources required by the users and resources available with the provider.

Which of the options is/are correct?

a. Statement I is TRUE and Statement II is FALSE

b. Statement I is FALSE and Statement II is TRUE

c. Both statements are TRUE

d. Both statements are FALSE

Answer: b. Statement I is FALSE and Statement II is TRUE


Q3. A third party application runs in the cloud for 12 hours/day. At the end of one month [30 days], it was found that the cloud service suffered 5 outages of durations: 1 hour 30 minutes, 30 minutes, 2 hours 15 minutes, 1 hour 45 minutes and T hours, each on different days over the service period.
Suppose a cloud guarantees service availability for 97% of time. What are the possible value(s) of T that SLA negotiation gets honored in terms of service availability?

a. 3 hours

b. 6 hours

c. 12 hours

d. 8 hours

Answer: a. 3 hours


Q4. In a MapReduce framework, the HDFS block size is 64 Mb. We have 3 files of size 65 Kb, 64 Mb and 128 Mb. How many input splits will be created by the Hadoop framework?

a. 2

b. 3

c. 4

d. 5

Answer: c. 4


Q5. What is/are the correct statement(s) regarding VM load management?

a. When load increases, new VMs should be scheduled to new nodes.

b. When load decreases, use WOL to start up waiting nodes.

c. When load increases, use WOL to start up waiting nodes.

d. When load decreases, live migrate VMs to more utilized nodes.

Answer: a. When load increases, new VMs should be scheduled to new nodes.

c. When load increases, use WOL to start up waiting nodes.

d. When load decreases, live migrate VMs to more utilized nodes.


Q6. Which of the following is/are the objective(s) of Resource Management?

a. Improved Quality of Service (QoS)

b. Scalability

c. Increased overhead

d. Increased throughput

Answer: a. Improved Quality of Service (QoS)

b. Scalability

d. Increased throughput


Q7. In computing, Performance/Watt follows Moore’s law

a. TRUE

b. FALSE

Answer: b. FALSE


Q8. Which of the following part(s) of the MapReduce is responsible for processing one or more chunks of data and producing the output results?

a. Mapper

b. Reducer

c. Map task

d. Task execution

Answer: c. Map task


Q9. Consider that the peak computing demand for an organization is 200 units. The demand as a function of time can be expressed as D(t) = 3(1+t). Baseline (owned) unit cost is 120 and cloud unit cost is 125.

Cloud is costlier than owning for a period of 150 time units.

a. TRUE

b. FALSE

Answer: a. TRUE


Q10. Which of the following is/are resource provisioning approaches?

a. Intelligent multi-agent model

b. Network queueing model

c. Adaptive resource provisioning

d. Reinforcement learning guided control policy

Answer: b. Network queueing model

c. Adaptive resource provisioning


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Cloud Computing Assignment 4 Answers

NPTEL Cloud Computing Assignment 6 Answers

Related Posts