Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Assignment 5 Answers 2022

NPTEL Cloud Computing Assignment 5 Answers (Week 5)

Q1. Which of the following is a formal contract between a Service Provider (SP) and a Service Consumer (SC)?

a. SLA (Service level agreement)
b. SLO (Service level objectives)
c. Both
d. None

Answer: a. SLA (Service level agreement)


Q2. Hadoop is an open-source implementation of Map Reduce.

a. True

b. False

Answer: a. True


Q3. In MapReduce model, _ make remote procedure call requests to the ___ to fetch the files.

a. Mappers, Reducers

b. Reducers, Mappers

c. Master, Reducers

d. Master, Mappers

Answer: b. Reducers, Mappers


Q4. Suppose a cloud guarantees service availability for 97% of time. Let a third party application runs in the cloud for 10 hours/day. At the end of one month, it was found that total outage is 8 hrs.

a. SLA has violated the initial availability guarantee.

b. SLA has NOT violated the initial availability guarantee

c. Cannot be determined

Answer: b. SLA has NOT violated the initial availability guarantee


Q5. Which of the following is/are NOT among cloud properties as per economic viewpoint?

a. Common Infrastructure

b. Location Dependence

c. Online connectivity

d. Utility pricing

Answer: b. Location Dependence


Q6. U < P/A where U is Utility premium, P is Peak demand, A is Average demand indicates that cloud cheaper than owning.

a. True

b. False

Answer: a. True


Q7. In a MapReduce framework consider the HDFS block size is 32 MB. We have a file of size 128KB. How many blocks will be created by Hadoop framework?

a. 2

b. 4

c. 1

d. None of the above

Answer: c. 1


Q8. Allocation of a service provider’s resources to a customer is termed as?

a. Resource brokering

b. Resource allocation

c. Resource provisioning

d. Resource adaptation

Answer: c. Resource provisioning


Q9. Which of the following is NOT a hardware challenge in resource management?

a. Memory

b. CPU

c. Information security

d. Workstations

Answer: c. Information security


Q10. Which of the following are performance metrics for resource management?

a. Reliability

b. QoS

c. Delay

d. All of the above

Answer: d. All of the above


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Cloud Computing Assignment 6 Answers

NPTEL Programming in Java Assignment Solutions Week 5

NPTEL Ethical Hacking Assignment 5 Answers

Related Posts