Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers

Q1. What type of vendor is Microsoft Azure?

a. IaaS
b. PaaS
c. Saas
d. None of these

Answer: a. IaaS, b. PaaS and c. Saas


Q2. What does Azure App Service plans define?

a. Region
b. Scale count
c. Instance size
d. All of the above

Answer: d. All of the above


Q3. Which of the following is a computation role provided by Azure?

a. Server Role
b. Client Role
c. Web Role
d. All of the above

Answer: c. Web Role


Q4. Which of the following is/are the services offered by Google Cloud Platform?

a. App Engine 
b. Cloud SQL 
c. Search 
d. All of the above

Answer: d. All of the above


Q5. Google App Engine is an Infrastructure as a Service (IaaS) component of GCP.

a. True 
b. False

Answer: b. False


Q6. Fill in the Blanks:
The Azure web app provides a _ for your code and provides a to view the deployed app.

a. Hosting Space, URN
b. Compiler, URL
c. Hosting Space, URL
d. Compiler, URN

Answer: c. Hosting Space, URL


Q7. Pick the correct option:

I. GoogleAppEngine helps end users’ application scalability.
II. GoogleAPIs integrate Google’s services into the end user’s application.

a. Only statement I is true
b. Only statement II is true
c. Both statements I and II are true
d. Neither statement I nor statement II are true

Answer: c. Both statements I and II are true


Q8. Pick the correct option:

I. Google Cloud Storage provides you with MySQL or NoSQL databases.
II. GoogleCloudEndPoints helps migration of web applications to Google Cloud Platform. 

a. Only statement I is true
b. Only statement II is true
c. Both statements I and II are true
d. Neither statement I nor statement II are true

Answer: d. Neither statement I nor statement II are true


Q9. An Azure resource group is a logical container into which Azure resources like web apps, databases, and storage accounts are deployed and managed.

a. True
b. False

Answer: a. True


Q10. Which of the following is/are the component(s) of Azure?

a. Compute 
b. Database 
c. Networking 
d. All of the above

Answer: d. All of the above


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

Cloud Computing NPTEL Assignment 5 Answers

Cloud Computing NPTEL Assignment 1 Solutions

NPTEL Problem Solving Through C Assignment Solutions

NPTEL Ethical Hacking Week 3 Assignment 3 Answers

NPTEL Ethical Hacking Assignment 4 Answers

Related Posts

Leave a comment

You must login to add a new comment.