Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Ethical Hacking Assignment 2 Answers (2022)

[Week – 2] NPTEL Ethical Hacking Assignment 2 Answers

Q1. An IP packet arrives at a router with the first eight bits as 01001101. How many bytes are there in the OPTIONS field?

a. 4
b. 8
c.12
d. 16

e. None of these

ANSWER: e. None of these


Q2. In an IP packet, the value of HLEN is 8, and the value of the TOTAL LENGTH field is 1500 (in decimal). The number of data bytes in the packet will be ________

ANSWER: 1468


Q3. An IP packet arrives at the final destination with the M flag set as 1. Which of the following statement(s) is/are true about the packet?

a. The packet represents a fragment of a larger packet.

b. The packet will be fragmented by the next router.

c. The packet is the first of multiple fragments.

d. None of these.

ANSWER: a , c


Q4. Which address classes do the IP addresses 144.16.75.12 and 10.10.85.120 belong to?

a. Class C and Class A 

b. Class B and Class C 

c. Class B and Class A 

d. Class B and Class D

ANSWER: c


Q5. Which of the following IP addresses represent broadcast address?

a. 144.16.255.255 

b. 144.16.0.255 

c. 202.0.255.0 

d. 202.0.255.255

ANSWER: a,d


Q6. What happens when an IP packet gets fragmented?

a. The total number of bits transmitted over the network decreases. 

b. The total number of bits transmitted over the network increases. 

c. The total number of bits transmitted over the network remains the same as compared to the non-fragmented case. 

d. None of these.

ANSWER: b


Q7. The maximum number of hosts that are possible in a class B network is _______

ANSWER: 65534


Q8. What is the purpose of the port number field in the TCP header?

a. It indicates the sequence number of the message. 

b. In indicates the hardware port of the destination host. 

c. It indicates the hardware port of the source host. 

d. None of these

ANSWER: d


Q9. What is the subnet address if the destination IP address is 144.16.75.105 and the subnet mask is 255.255.240.0?

a. 144.16.32.0 

b. 144.16.75.0 

c. 144.16.16.0 

d. None of these

ANSWER: d


Q10. What is a TCP half-open connection in the context of connection establishment using 3-way handshake?

a. The first transaction does not complete. 

b. The second transaction does not complete. 

c. The first transaction does not complete but the second transaction completes. 

d. The last transaction does not complete. 

e. None of these.

ANSWER: d

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


ALSO READ:

Related Posts

Leave a comment

You must login to add a new comment.