Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Problem Solving Through Programming In C Week 4 Assignment Answers 2022

NPTEL Problem Solving Through Programming In C Week 4 Assignment Answers

Q1. In the C program, ‘&’ is used in ‘scanf’ to indicate

a. AND operation
b. Memory location
c. Value of the variable
d. Value at the memory location.

Answer: b. Memory location


Q2. The control/conditional statements used in C is/are

a. if-else statements
b. switch statements
c. Both (a) and (b)
d. None of these

Answer: c. Both (a) and (b)


Q3. What is the other statement that can avoid multiple nested if conditions?

a. Functions
b. Switch statements
c. If-else statements with ‘break’
d. Loop statements

Answer: b. Switch statements


Q4. The loop which is executed at least one is

a. while
b. do-while
c. for
d. none of the above

Answer: b. do-while


Q5. if (a == 1||b == 2){} can be written as:

a. if (a == 1)
if (b == 2){}
b. if (a == 1){}
if (b == 2){}
c. if (a == 1){}
else if (b == 2){}
d. none of the mentioned

Answer: c. if (a == 1){}
else if (b == 2){}


Check Out More NPTEL Assignment Answers


Q6. What will be the output of the following code

int main()
{
  int x, y=5, z=5;
  x=y== z;
  printf("%d", x);
  return 0;
}

a. 5
b. 1
c. 0
d. None of these

Answer: b. 1


Q7. Which statement is correct for the following lines?

switch(temperatureInCelsius)
{
  case<35:
     printf("hot day!");
  default:
     printf("not that hot day!");
}

a. It’s perfectly fine
b. It will print both statements
c. It will give a compilation error
d. More information required

Answer: c. It will give a compilation error


Q8. What will be the output of the given program?

#include<stdio.h>
void main()
{
  float num=5.6;
  switch(num){
      case 5: printf("5");
      case 6: printf("6");
      default: printf("0");
               break;
  }
  printf("%d", num);
}

a. 5 5.600000
b. 6 5.600000
c. 5 6 0 5.600000
d. Compile error

Answer: d. Compile error


Q9. What will be the value of a, b, c after execution of the followings

int a=5, b=7, c=111;
c/=++a*b–;

a. a=5, b=6, c=2
b. a=6, b=7, c=1
c. a=6, b=6, c=2
d. a=5, b=7, c=1

Answer: c. a=6, b=6, c=2


Q10. What will be output of the following program?

#include<stdio.h>
int main(){
  int a=0, b=10;
  if(a=0){
      printf("true");
  }
  else{
       printf("false");
  }
  return 0;
}

a. true
b. false
c. 0
d. 1

Answer: b. false


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Problem Solving Through Programming In C Assignment 3 Answers

NPTEL Ethical Hacking Assignment 4 Answers

NPTEL Cloud Computing Assignment 4 Answers

NPTEL Programming in Java Week 4 Assignment Answers

Related Posts