Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Software Testing Assignment Answers Week 1 2022

NPTEL Software Testing Assignment 1 Answers 2022 | Software Testing NPTEL Assignment Solution 2022 | NPTEL Software Testing Week 1 Assignment Answers 2022

Software testing banner with NPTEL written on the top on a red stripe.

Are you looking for help in Software Testing NPTEL Week 1 Assignment Answers? So, here in this article, we have provided Software Testing week 1 assignment answer’s hint.

NPTEL Software Testing Assignment Answers Week 1

Q1. Choose the right option to fill in the blank: Suppose a method M1M1 calls a method M2M2, which in turn, calls another method M3M3. The level of testing that tests for the interface of calls from M1M1 to M2M2 and then to M3M3 is called as _________ .

a. Functional testing
b. Unit testing
c. Integration testing
d. System testing

Answer: c. Integration testing

For instant notification of any updates, Join us on telegram.


Q2. State true or false:

A coverage criterion C1 said to subsume another coverage criterion C2 if there is at least one test case that satisfies C1 which also satisfies C2.

a. True

b. False

Answer: b. False


Q3. State true or false: Testing can be used to find all the errors in code.

a. True

b. False

Answer: a. True


Q4. Which of the following are practised in level 3 thinking during testing?

a. Testing is a mental discipline, everyone in an organization strives to test thoroughly.

b. Testing is done mainly by developers, to debug their code.

c. Testing is done to identify failures and reduce risks.

d. Testing is done to show absence of errors.

Answer: c. Testing is done to identify failures and reduce risks.


Q5. Which of the following best defines usability testing?

a. Testing done to ensure that the software looks nice

b. Testing done to ensure that the software is usable by all the users

c. Testing done to understand how users can use a software

d. Testing done to ensure that the user interface of the software is as specified in the requirements

Answer: d. Testing done to ensure that the user interface of the software is as specified in the requirements


Q6. Which of the following is a list of white-box testing techniques?

a. Unit testing, performance testing

b. Integration testing, stress testing

c. Unit testing, integration testing

d. Usability testing, performance testing

Answer: c. Unit testing, integration testing


Q7. As per the lectures, which of the following sentences best defines a test case?

a. A test case contains only inputs to the software artifact

b. A test case contains inputs to the software artifact along with the expected outputs

c. A test case contains inputs to the software artifact and a decision on pass or fail

d.  A test case contains inputs to the software artifact, which is run and the actual output is also recorded as a part of the test case

Answer: b. A test case contains inputs to the software artifact along with the expected outputs


Q8. When do we say that a set of test cases T satisfies the test requirements TR for a coverage criterion C?

a. For every test requirement tr ∈ TR, there is exactly one test case t ∈ T such that t satisfies tr

b. For some test requirement tr ∈ TR, there is some test case t such that t∈T such that t satisfies tr

c. For some test requirement tr∈TR, all the test cases t∈T are such that t satisfies tr

d. For every test requirement tr ∈ TR, there is at least one test case t ∈ T such that t satisfies tr

Answer: d. For every test requirement tr ∈ TR, there is at least one test case t ∈ T such that t satisfies tr


Q9. When do we say that a coverage criterion C1 subsumes a coverage criterion C2?

a. C1 subsumes C2 iff some test case that satisfies C1 also satisfies C2

b. C1 subsumes C2 iff every test case that satisfies C1 also satisfies C2

Answer: b. C1 subsumes C2 iff every test case that satisfies C1 also satisfies C2


Q10. What does the JUnit assertion assertFalse(val1 > val2) return when val1 is less than val2?

a. True

b. False

Answer: b. False


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Software Testing Assignment Answers Week 2

Related Posts