Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 8 Answers Update 2022

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 8 Answers (Week 8)

Q1. What is the correct initialisation of tuples?

a. Dates = [12,23,3,4]
b. Dates = (12,23,3,4)
c. Dates = {12,23,3,4}
d. Both B and C

Answer: b. Dates = (12,23,3,4)

Follow Sikshapath’s Telegram Channel for instant notifications of further updates.


Q2. What operations can be done on tuples?

a. Tuples are appendable.

b. We can delete a value from tuples.

c. Both A and B.

d. We can count the number of instances of an element.

Answer: d. We can count the number of instances of an element.


Q3. What will be the output of the following code?

t=(1,2,3,4,5)
for i in range(-1,-len(t), -1): 
   print(t[i])

a. 1,2,3,4,5

b. 5,4,3,2,1

c. 5,4,3,2

d. 1,2,3,4

Answer: c. 5,4,3,2


Q4. What will be the output of the following code?

a. facebook

b. gbdfcppl

c. ezbdanni

d. ytvxuhhd

Answer: a. facebook


Q5. When the following program will clap?

a. When both players will enter the same letters.

b. When player 2 will enter the next letter with respect to player 1.

c. When player 1 will enter the next letter with respect to player 2.

d. It will never clap.

Answer: b. When player 2 will enter the next letter with respect to player 1.


Q6. Which statement is correct about the following program?

a. The graph will go up when guess and pick are the same.

b. The graph will go down when guess and pick are the same.

c. The graph will go up when guess and pick are not the same.

d. Both B and C

Answer: d. Both B and C


Q7. What does NLTK do?

a. Helps to work with human language data.

b. Helps to convert machine data into human language.

c. Helps to work on gibberish language.

d. Helps to translate dog language into human language.

Answer: a. Helps to work with human language data.


Q8. What is the output of the following code?

a. [‘!’, ‘e’, ‘e’, ‘e’, ‘h’, ‘h’, ‘r’, ‘t’, ‘y’]

b. [‘h’, ‘e’, ‘y’, ‘!’, ‘t’, ‘h’, ‘e’, ‘r, ‘e’]

c. [‘y’, ‘t’, ‘r’, ‘h’, ‘h’, ‘e’, ‘e’, ‘e’, ‘!’]

d. None of the above

Answer: c. [‘y’, ‘t’, ‘r’, ‘h’, ‘h’, ‘e’, ‘e’, ‘e’, ‘!’]

Q9. While converting an image into black and white during enhancement you cannot convert it back into a colored image.

a. True

b. False

Answer: b. False


Q10. The following code will

a. Converting lower case letters into upper case.

b. Converting upper case letters into lower case.

c. Return the same word

d. Error

Answer: a. Converting lower case letters into upper case.


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

Data Science for Engineers NPTEL Assignment Solutions Week 8

Related Posts