Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 7 Answers Update 2022

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 7 Answers (Week 7)

Q1. Values of CSV files are separated by?

a. Commas
b. Colons
c. Semi-colons
d. Slash

Answer: a. Commas

Follow Sikshapath’s Telegram Channel for instant notifications of future updates.


Q2. What is the output of the following code?

a. 1, 2, 3, 7, 11, 10, 9, 5, 6
b. 1, 2, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11
c. 1, 5, 9, 10, 11, 7, 3, 2, 6
d. 1, 5, 9, 2, 6, 10, 3, 7, 11

Answer: c. 1, 5, 9, 10, 11, 7, 3, 2, 6


Q3. What will be the output of the following code?

a. Scalar triangle
b. Right angle triangle
c. Equilateral triangle
d. Isosceles triangle

Answer: c. Equilateral triangle


Q4. Which of the following program will draw a hexagon?

Answer: Option b.


Q5. Which of the following library is used to render data on google maps?

a. gplot
b. googlemaps
c. gmplot
d. gmeplot

Answer: c. gmplot


Q6. What is the output of the following code?

Answer: Option: d


Q7. Which turtle command is equivalent to lifting up a pen.

a. penlift()

b. penup()

c. uppen()

d. penremove()

Answer: b. penup()


Q8. Why do we use functions?

a. To improve readability.
b. To reuse code blocks.
c. For the ease of code debugging.
d. All of the above.

Answer: d. All of the above.

Q9. Library used to import images?

a. PIL
b. Imageview

c. IMG

d. image

Answer: a. PIL


Q10. In snakes and ladder what can be the ways to track ladders and snakes?

a. Maintain a dictionary with snakes or ladder number blocks as keys.

b. Using the if condition to check on every number.

c. Both A and B

d. None of the above.

Answer: c. Both A and B


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

Data Science for Engineers NPTEL Assignment Solutions Week 7

Joy of Computing Using Python NPTEL Assignment Answers Week 8

Related Posts