Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment Answers Week 7 2022

The Joy of Computing Using Python NPTEL Assignment Answers Sikshapath

Students, are you looking for your marks improvement in the Joy of Computing using Python NPTEL week 7 assignment? So, scroll below to get assignment answer’s hint.

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment Answers Week 7

Q1. How ladders & snakes are represented by the instructor?

a. Through lists.

b. Through dictionaries.
c. Through if and elif conditions.
d. Through sets.

Answer: c. Through if and elif conditions.

1000+ Students helped through instant notifications on telegram.


Q2. Which of the following is the correct full form of CSV?

a. Comma separated values.

b. Colon separated values.

c. Semi-Colons separated values.

d. Tab separated values.

Answer: a. Comma separated values.


Q3. Why do we use functions?

a. To improve readability.

b. To reuse code blocks.

c. For the ease of code debugging.

d. For fun.

Answer: Option a, b and c.


Q4. In snakes and ladders, what can be the other ways, except for one used by the instructor, to keep track of ladders and snakes?

a. Maintain a dictionary with snakes or ladder number blocks as keys.

b. Using the if condition to check on every number.

c. Using lists.

d. None of the above

Answer: a. Maintain a dictionary with snakes or ladder number blocks as keys.

c. Using lists.


Q5. Which of the following libraries is used for animation?

a. Matplotlib

b. Turtle

c. Random

d. PIL

Answer: b. Turtle


Q6. The spiral animation problem can be broken down into?

a. A list.

b. A 2D table.

c. A 3D table.

d. A dictionary

Answer: b. A 2D table.


Q7. What is the purpose of the GPS program shown in the lectures?

a. To show directions to the user.

b. To track the directions of the user.

c. To show the way to the user on maps.

d. None of the above.

Answer: b.To track the directions of the user.


Q8. What does the following program will do after execution?

from PIL import image
im image.open('snakesraw.png')
im.save('snakes.png')

a. Rename snakesraw.png as snakes.png

b. Make a copy of snakesraw.png with the name snakes.png

c. Make a copy of snakesraw.png with the name snakes.jpeg

d. Throws an error

Answer: d. Throws an error


Q9. Which of the following code will draw a star?

A. import turtle mypen = turtle. Turtle(
)
for i in range(3):
mypen. forward (50)
mypen.right (144)
turtle.done()
B. import turtle mypen = turtle. Turtle() for i in range(3): mypen. forward (100) mypen.right(144) turtle.done() C. import turtle mypen = turtle. Turtle() for i in range(6): mypen.forward(50) mypen.right(144) turtle.done() D. import turtle mypen = turtle.Turtle() for i in range(6): mypen. forward (100) mypen.right(60) turtle.done()

Answer: Option C.


Q10. Which method is used to fill color in shapes drawn by the turtle?

a. color

b. fillcolor

c. changecolor

d. putcolor

Answer: b. fillcolor


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment Answers Week 6

Related Posts