Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Assignment 7 Answers 2022

NPTEL Cloud Computing Assignment Answers

Hello Students, are you looking for help with Cloud Computing NPTEL week 7 assignment answers? So, here in this article, we have provided the Cloud Computing week 7 assignment answer hints.

NPTEL Cloud Computing Assignment 7 Answers

Q1. Which of the following options is correct about geographic information?

Statement 1: Geographic information could be static or dynamic.

Statement 2: Geographic information varies in scale

Statement 3: Population of a city/town is a static geographic information

a. Statement 1 & 2 are True, but Statement 3 is False.
b. Statement 2 & 3 are True, but Statement 1 is False.

c. Statement 1& 3 are True, but Statement 2 is False.

d. All the statements are True.

Answer: a. Statement 1 & 2 are True, but Statement 3 is False

1000+ Students have taken the benefit of instant notification, Join us on telegram.


Q2. Which of the following is true about geographical information system? Choose the most appropriate option.

a. Variable load of the GIS server needs dynamic scaling of resources.

b. GIS uses network intensive web services.

c. GIS requires a high level of reliability.

d. All of these.

Answer: d. All of these.


Q3. Which of the following is/are not a benefit of Fog computing?

a. Location awareness

b. Improved QoS

c. High latency

d. Man-in-the-middle-attack

Answer: c. High latency

d. Man-in-the-middle-attack


Q4. Which of the following statements is false about Code offloading using cloudlet?

Statement 1: The architecture reduces latency by using multi-hop network.

Statement 2: It potentially lowers battery consumption by using short range radio.

a. Statement 1 is correct but Statement 2 is incorrect

b. Statement 2 is correct but Statement 1 is incorrect

c. Both the statements are correct

d. Both the statements are incorrect.

Answer: b. Statement 2 is correct but Statement 1 is incorrect


Q5. Which of the following are some of the key components of Mobile cloud computing ? Choose the most appropriate option.

a. Solver

b. Synchronizer

c. Profiler

d. All of the above

Answer: d. All of the above


Q6. Which of the following statement(s) is/are FALSE about Fog Computing?

a. Intelligence is brought to the cloud from the end users.

b. Fog computing is used for real-time applications

c. Fog nodes’ response time is much higher than cloud server

d. Network routers, WiFi Gateways will not be capable of running applications

Answer: Option a, c and d.


Q7. Fog computing enablers are

a. Virtualization

b. Big data

c. Service oriented architecture

d. None of these

Answer: a. Virtualization

c. Service oriented architecture


Q8. Which of the following is/are feature(s) of Mobile Cloud Computing?

a. Use less mobile device resources because applications are cloud-supported

b. Reduce reliability with information backed up and stored in the cloud

c. Mobile devices connect to services delivered through an API architecture

d. Facilitates slower development, delivery and management of mobile apps

Answer: a. Use less mobile device resources because applications are cloud-supported.

c. Mobile devices connect to services delivered through an API architecture


Q9. Which of the following is/are the challenge(s) of Geospatial Cloud?

a. Scaling of Spatial Databases

b. Policy management among the tenants

c. Implementation of Spatial Databases

d. None of the above

Answer: Option a, b and c.


Q10. Consider following statements:

Statement 1: Geospatial Cloud helps to integrate data from heterogeneous back-end dataservice.

Statement 2: Data services can be inside and/or outside of the cloud environment in GeospatialCloud.

a. Statement 1 is Correct, but Statement 2 is Incorrect.

b. Statement 2 is Correct, but Statement 1 is Incorrect.

c. Both statements are Correct.

d. Both statements are Incorrect

Answer: c. Both statements are Correct.


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Cloud Computing Assignment 6 Answers

NPTEL Cloud Computing Assignment 8 Answers

Related Posts