Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Assignment 7 Answers Update 2022

Do you want help in NPTEL Cloud Computing Assignment 7 Answers? If yes, then you have landed on the correct article where we have provided answer hints for you.

NPTEL Cloud Computing Assignment 7 Answers (Week 7)

Q1. Fill in the blanks in the light of User Mobility:

The lack of effective handoff mechanisms in WiFi networks as users move rapidly causes an _____ in the number of packets _____.

a. decrease, losses
b. increase, losses
c. increase, gains
d. no variation, gains

Answer: b. increase, losses

Follow Sikshapath’s Telegram Channel for instant notification of any update.


Q2. Choose the correct option.

How to evaluate Mobile Cloud Computing performance?

  1. Energy Consumption
  2. Security
  3. Time to Completion
  4. Monetary Cost

a. only 1 and 2
b. only 2 and 4
c. only 1, 2 and 4
d. 1, 2, 3, 4

Answer: d. 1, 2, 3, 4


Q3. What is/are the key component(s) of Mobile Cloud Computing?

a. Profiler

b. Solver

c. Synchronizer

d. All of the above

Answer: d. All of the above


Q4. Which of the following is/are advantage(s) of Mobile Cloud Computing?

a. Extending battery lifetime

b. Improving security

c. Improving Reliability and Availability

d. None of the above

Answer: a. Extending battery lifetime

c. Improving Reliability and Availability


Q5. Offloading is beneficial when ________ amounts of computation are needed with relatively_________ amounts of communication.

a. Large, small

b. Small, large

c. Small, does not depend

d. Does not depends, small

Answer: a. Large, small


Q6. Which of the following is/are true?

a. In cloud computing, the distance between the client and server is over multiple hops.

b. In fog computing, the distance between the client and server is over multiple hops.

c. In cloud computing, the distance between the client and server is over a single hop.

d. In fog computing, the distance between the client and server is over a single hop.

Answer: a. In cloud computing, the distance between the client and server is over multiple hops.

d. In fog computing, the distance between the client and server is over a single hop.


Q7. Which of the following is/are fog devices?

a. Cellular base stations

b. Network routers

c. WiFi Gateways

d. None of these

Answer: b. Network routers


Q8. What is/are true about cloudlets?

a. Increases the latency in reaching the cloud servers

b. Reduces the latency in reaching the cloud servers

c. Resides far from the mobile devices

d. Resides near to the mobile devices

Answer: b. Reduces the latency in reaching the cloud servers

d. Resides near to the mobile devices


Q9. Match the following:

List-IList-II
1. Data Level Interoperabilityi. Ability to exchange/obtain the information to be consumed
2. Service Level Interoperabilityii. Ability to exchange information in a reliable and trustworthy fashion
3. Security Level Interoperabilityiii. Ability to “consume” the information

a. 1. (ii), 2. (iii), 3. (i)

b. 1. (iii). 2. (i), 3. (ii)

c. 1. (i). 2. (i), 3. (iii)

d. 1. (iii), 2. (ii), 3. (i)

Answer: b. 1. (iii). 2. (i), 3. (ii)


Q10. Which of the following aspect(s) is/are present in context-aware dynamic parking service case study?

a. Decision making of traffic authorities

b. Reservation service process

c. Context-aware optimization

d. None of the above

Answer: a. Decision making of traffic authorities

b. Reservation service process

c. Context-aware optimization


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Ethical Hacking Assignment 7 Answers

NPTEL Cloud Computing Assignment 8 Answers

Related Posts