Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Sorry, you do not have permission to ask a question, You must login to ask a question.

SIKSHAPATH Latest Articles

NPTEL Programming In Modern C++ Week 1 Assignment Answers 2022

A banner to programming in modern c++ nptel course answer july 2022

Are you looking for help in Programming In Modern C++ NPTEL Week 1 Assignment Answers? So, here in this article, we have provided Programming In Modern C++ week 1 Assignment Answer’s hint.

NPTEL Programming In Modern C++ Week 1 Assignment Answers

Q1. Consider the following program.

#include <iostream>
#include <cstring>
#include <stack>
using namespace std;
int main()
{
char str[10] = "COMPUTER";
stack<char> s1, s2;
int i;
for (i=0; i < strlen(str)/2; i++) s1.push(str[i]);
for(; i < strlen(str); i++)
s2.push(str[i]);
while (!s1.empty()) { s2.push(s1.top()); s1.pop();
}
while (!s2.empty()) { cout << s2.top(); s2.pop();
}
return 0;
}

a. COMPUTER
b. RETUPMOC
c. UTERCOMP
d. COMPRETU

Answer: d. COMPRETU

For instant notification of future updates, Join us on telegram.


Q2. Which of the following is NOT a container adapter?

a. stack
b. queue
c. deque
d. priority-queue

Answer: c. deque


Q3. Consider the following code segment.

#include <iostream>
#include <algorithm>
using namespace std; 
int main() {
char data[]={'a', 'b', 'c', 'd', 'e'}; 
char key = 'd'; 
if (binary_search (_________)) //LINE-1
cout << "found";
else
cout<<"not found";
return 0;
}

Identify the appropriate option/s to fill in the blank LINE-1 such that output becomes found.

a. &data[0], &data [5], key

b. data, data+5, key

c. data, key, data+5

d. &data[0], &key, &data[5]

Answer: a. &data[0], &data [5], key
b. data, data+5, key


Q4. Consider the following code segment.

#include <iostream> 
#include <algorithm>
using namespace std;
void modify (int *arr) {
rotate(arr, arr + 3, arr + 5);
rotate(arr, arr + 2, arr + 4);
}
int main() {
int iarr [5];
for (int i = 0; i < 5; i++)
*(iarr + i) = i + 1;
modify (iarr);
for (int i = 0; i < 5; ++i) 
cout << *(iarr + i) << " ";
return 0;
}

What will be the output?

a. 1 2 3 4 5

b. 1 2 4 5 3

c. 4 5 1 2 3

d. 2 3 4 5 1

Answer: b. 1 2 4 5 3


Q5. Consider the following code segment.

#include <iostream>
#include <vector>
int main() {
std::vector<int> cVec (3, -1); 
for(int i = 0; i < 3; i++)
cVec[i]=(i + 1)*10; 
cVec.resize(3);
cVec.resize(3, 110);
for(int i = 0; i < 3; i++)
cVec.push_back((i + 1)*20);
for(int i = 0; i < cVec.size(); i++) 
std::cout << cVec[i] << " ";
return 0;
}

a. 10 20 30 20 40 60

b. -1 -1 -1 10 20 30 20 40 60

c. -1 -1 -1 10 20 30 0 0 0 20 40 60

d. 10 20 30

Answer: a. 10 20 30 20 40 60


Q6. Consider the following code segment.

#include <iostream>
#include <algorithm>
using namespace std;
int main() {
int iarr[]= {10, 20, 50, 40, 10, 50}; 
____________________, &iarr[6]); 
remove (iarr, iarr + 6, iarr [5]); //LINE-1
for(int i=0; i < 4; ++i) 
cout << iarr[i] << " ";
return 0;
}

Fill in the blank at LINE-1 with appropriate option/s such that the output is: 40 10 10 20

a. remove(&iarr[0], &iarr [6], 50)

b. remove(&iarr[0], &iarr [5], 50)

c. remove (iarr, iarr + 6, 50)

d. remove (iarr, iarr + 6, iarr [5])

Answer: a. remove(&iarr[0], &iarr [6], 50)
c. remove (iarr, iarr + 6, 50)


Q7. Consider the following code segment.

#include <iostream>
#include <algorithm> 
using namespace std;
int main() {
int idata[] = {1, 2, 3, 4, 5};  
int n = sizeof(idata) / sizeof (*idata);
for (int i = 0; i < n/2; i++) 
{
int temp=idata[i];
replace(idata, idata + 5, temp, *(idata + n - i - 1)); 
replace(idata + i + 1, idata + 5, idata[n - i - 1], temp);
}
for(int i=0; i < 5; ++i) 
 cout << idata[i] << " ";
return 0;
}

What will be the output?

a. 3 2 1 2 3

b. 1 2 3 2 1

c. 5 4 3 4 5

d.  5 4 3 2 1

Answer: d.  5 4 3 2 1


Q8. Consider the following code segment.

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;
int main(void) {
string str1= "Modern ";
string str2 = "C++";
 ____________; //LINE-1
cout << str1;
return 0;
}

Choose the appropriate option to fill in the blank at LINE-1, such that the output of the code would be: Modern C++.

a. str1 += str2

b. strcat(str1, str2)

c. str1.append(str2)

d. str1.insert(str2)

Answer: a. str1 += str2
c. str1.append(str2)


Q9. Consider the following code segment.

#include <iostream> 
#include <algorithm> 
using namespace std;
int main() {
int iArr[]= {40, 50, 10, 30, 20};
sort (iArr, iArr + 4);
for(int i = 0; i < 5; i++) 
cout << *(iArr + i) << " "; 
return 0;
}

What will be the output?

a. 10 20 30 40 50
b. 10 30 40 50 20
c. 50 40 30 20 10
d. 50 40 30 10 20

Answer: b. 10 30 40 50 20


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose of helping students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

Programming in Modern C++ NPTEL Assignment Week 2

Related Posts

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO