Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Assignment 1 Answers 2023

NPTEL Cloud Computing Assignment Answers

Are you having difficulties finding the answers to the NPTEL Cloud Computing Assignment 1?

We’ve put in the time and effort to solve all 10 multiple-choice questions of the assignment and have compiled the answers in this article for your convenience. Simply scroll through the article to find the solutions to your NPTEL Cloud Computing Assignment 1.

NPTEL Cloud Computing Assignment 1 Answers

Q1. A distributed system is preferred when the task is

i. Data-intensive

ii. Computing-intensive

a. Only (i)

b. Only (ii)

c. Both (i) and (ii)

d. Neither (i) nor (ii)

Answer: Option C


Q2. The “Grid” in the distributed grid computing paradigm links together power plants of different kinds.

a. True

b. False

Answer: Option B


Q3. Which one of the following is/are the advantage(s) of cloud computing?

a. Resource pooling

b. It requires an always-on internet connection.

c.Ubiquitous

d. On-demand payment policy

Answer: Option A, C and D


Q4. The distributed system ensures ‘robustness’ of performance.

Answer: A. True


Q5. What is (are) the characteristic(s) of using cluster computing?

Answer: A. Parallel programming

B. Faster network than a typical LAN

C. Low-latency communication protocols


Q6. Web access to commercial software is one of the SaaS (Software as a Service) characteristics in the cloud computing paradigm.

Answer: A. True


Q7. Example(s) of PaaS (Platform as a Service) tool(s) is (are):

Answer: B. Microsoft Azure

C. Google App Engine


Q8. IaaS (Infrastructure as a Service) in cloud computing delivers

(i) storage;

(ii) servers.

Answer: C. Both (i) and (ii)


Q9. IaaS (Infrastructure as a Service) is the best option where regulatory compliance makes the offshoring or outsourcing of data storage and processing difficult

Answer: B. False


Q10. What is/are the main requirement(s) of a Cloud Service Provider (CSP)?

Answer: A. Increase agility

C. Increase productivity


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


ALSO CHECK :

Data Mining NPTEL week 1 assignment answers

Ethical Hacking NPTEL Assignment 1 Answers

Related Posts

Leave a comment

You must login to add a new comment.