Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Assignment 8 Answers 2022

Dear Students, it is the time to complete the week 8 assignment of NPTEL cloud computing. In this article, I have provided the answer hints to the assignment which may help you in scoring good marks.

NPTEL Cloud Computing Assignment Answers

NPTEL Cloud Computing Assignment 8 Answers

Q1. Which of the following statements is/are true about Docker?

Statement 1: Docker hub is used for building docker images and creating docker containers.

Statement 2: Docker compose is a registry used to host various docker images.

a. Statement 1 is correct but Statement 2 is incorrect
b. Statement 2 is correct but Statement 1 is incorrect

c. Both the statements are correct

d. Both the statements are incorrect.

Answer: d. Both the statements are incorrect.

1000+ Students have benefited from instant notification, Join us on telegram.


Q2. Virtual machines take up less space than Containers.

a. True

b. False

Answer: b. False


Q3. Which of the following statements is/are correct? Choose the most appropriate option.

Statement 1: An image is a light weight, stand alone, executable package that includes everything to run a piece of software.

Statement 2: Container is a run time instance of an image.

a. Statement 1 is correct but Statement 2 is incorrect

b. Statement 2 is correct but Statement 1 is incorrect

c. Both the statements are correct

d. Both the statements are incorrect.

Answer: c. Both the statements are correct


Q4. In IoT based vehicular data clouds, vehicles providing their networking and data processing capabilities to other vehicles through the cloud is best identified with which of the following services?

a. SaaS

b. PaaS

c. IaaS

d. BaaS

Answer: c. IaaS


Q5. Each container can not run as an isolated process in user space.

a. True

b. False

Answer: b. False


Q6. Containers can share the OS kernel with other containers.

a. True

b. False

Answer: a. True


Q7. For sensor resources that do not have direct connection to the cloud, sensor network proxy provides the connection.

a. True

b. False

Answer: a. True


Q8. An IoT platform has following basic building blocks

a. Things

b. Gateway

c. Network and Cloud

d. Learning Module

Answer: a. Things

b. Gateway

c. Network and Cloud


Q9. In the context of Green Cloud Computing, the Power Usage Effectiveness is defined as

a. Power Delivered / Overall Power

b. Overall Power / Power Delivered

c. Overall Power * Power Delivered

d. None of these

Answer: b. Overall Power / Power Delivered


Q10. A green broker can perform scheduling of applications to reduce energy consumption.

a. True

b. False

Answer: a. True


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Cloud Computing Assignment 7 Answers

NPTEL Cloud Computing Assignment 9 Answers

Related Posts