Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Assignment 9 Answers 2022

NPTEL Cloud Computing Assignment Answers

Dear Students, it is the time to complete the week 9 assignment of NPTEL cloud computing. In this article, I have provided the answer hints to the assignment which may help you in scoring good marks.

NPTEL Cloud Computing Assignment 9 Answers

Q1. Which of the following statements is/are false ?

a. Fog and Edge computing are substitutes for cloud computing.
b. Fog and Edge computing may aid cloud computing in overcoming some of the limitations like latency issues.

Answer: Option A.

1000+ Students have benefited from instant notification, Join us on telegram.


Q2. Which of the following is not a layer of the Cloud-Fog environment model?

a. Client layer

b. Serverless layer

c. Fog layer

d. Cloud layer

Answer: Option B


Q3. In the Cloud-Fog environmental model, servers contain a fog server manager and virtual machinesto manage requests by using _________ technique

a. Image virtualization

b. Container virtualization

c. Server virtualization

d. None of these

Answer: Option C


Q4. The architecture used for resource management in fog/edge computing is classified on the basis ofwhich of the following?

a. Tenancy

b. Data flow

c. Hardware

d. All of these

Answer: Both Option A & B.


Q5. Which of the following underlying algorithm(s) is used to facilitate fog/edge computing?

a. Discovery

b. Load balancing

c. Benchmarking

d. Cache Flow

Answer: Options A, B & C.


Q6. ____________ is a technique in which a server, an application and the associated data are movedonto the edge of the network

a. Containerization

b. Virtualization

c. Offloading

d. None of these

Answer: Option C.


Q7. Cloud federation is the collaboration between cloud service providers to achieve which of thefollowing? Choose the most appropriate option(s).

a. Capacity utilization

b. Interoperability

c. Offloading

d. None of these

Answer: Option A & B.


Q8. Which of the following is false about loosely coupled federations?

a. Limited inter operations between cloud instances.

b. Usually no support for advanced features.

c. Advanced control over remote resources.

d. None of these

Answer: Option C.


Q9. In which of the following different CSPs establish an agreement stating the terms and conditionsunder which one partner cloud can use resources from another.

a. Loosely coupled federation

b. Partially coupled federation

c. Tightly coupled federation

d. All of these

Answer: Option B.


Q10. Hybrid architecture combines the existing on-premise infrastructure (usually a private cloud) with remote resources from one or more public clouds to provide extra capacity to satisfy peak demand periods.

a. True

b. False

Answer: Option A.


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Cloud Computing Assignment 8 Answers

Related Posts

Leave a comment

You must login to add a new comment.