Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

Programming In Java NPTEL Week 10 Assignment Answers 2022

NPTEL banner to Programming in Java Assignment

Students, have you any issue while solving programming in java NPTEL week 10 assignment. So, after spending my time on the assignment, I have provided answers for all 10 questions.

Programming In Java NPTEL Week 10 Assignment Answers

Q1. Which of the following statement(s) is (are) NOT true?

a. TCP is not reliable.

b. UDP is not reliable.
c. TCP is fast and UDP is slow.

d. In HTTPS, all communication between two computers are encrypted.

Answer: Option A & C.

1100+ Students are taking advantage of instant notifications on telegram.


Q2. Which of the following statement(s) is/are true?

a. DatagramSocket is a UDP endpoint API.

b. DatagramSocket is a TCP server API.

c. ServerSocket is a TCP server API.

d. ServerSocket is a TCP client API.

Answer: Option A & C.


Q3. Which of the following is/are interface(s) present in java.net package?

a. InetAddress

b. URLConnection

c. SocketOptions

d. HttpURLConnection

Answer: Option C.


Q4. Which of the following statement(s) is/are true?

a. URL is the acronym for Uniform Resource Locator.

b. A URL takes the form of a string that describes how to find a resource on the Internet.

c. URLs have two main components: the protocol needed to access the resource and the location of the resource.

d. The URL class is present in the java.net package.

Answer: All options A, B, C and D.


Q5. In the following URL, identify the Resource name?

https://nptel.ac.in

a. https

b. nptel.ac.in

c. ac.in

d. https://nptel.ac.in

Answer: Option B.


Q6. Which of the following is/are application layer protocol(s)?

a. TCP

b. UDP

c. HTTP

d. FTP

Answer: Option C & D.


Q7. In the socket programming, for an IP address, which can be used to find the host name and IPaddress of a client/server?

a. The ServerSocket class

b. The Socket class

c. The InetAddress class

d. The Connection interface

Answer: Option C.


Q8. Which of the following is/are valid Data Manipulation Language (DML) command(s)?

a. SELECT

b. INSERT

c. UPDATE

d. ALTER TABLE

Answer: Option A, B and C.


Q9. In JDBC, all raw data types (including binary documents or images) should be read and uploaded to the database as an array of

a. int

b. char

c. byte

d. String

Answer: Option C.


Q10. The package, which is required to be imported for the JDBC programming?

a. java.net

b. java.sql

c. java.lang

d. java.io

Answer: Option B.


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Java Week 9 Assignment Answers

Related Posts