Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment Answers Week 10 2022

The Joy of Computing Using Python NPTEL Assignment Answers Sikshapath

Students, are you facing any issue while solving NPTEL the joy of computing using python week 10 assignment? If yes, then you can scroll down to get answers to the all 10 questions of this assignment.

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment Answers Week 10

Q1. Which math problem flames is related to?

a. kadane’s problem

b. Josephus problem
c. Conjecture Collatz
d. Dijkstra Problem

Answer: Option B

1100+ Students helped through instant notifications on telegram.


Q2. Which of the following is the task of s.upper()(Given the string name is ‘s’)?

a. It converts the first character into uppercase.

b. It converts every vowel into uppercase.

c. It converts every single character into uppercase

d. It converts consonants into uppercase.

Answer: Option C.


Q3. What is the output of the following code?

s = 'The Joy of Computing'
print(s[:])

a. ‘The Joy of Computing’

b. ‘ Joy of C’

c. ‘Joy of C’

d. Error

Answer: Option A.


Q4. What will be the output of the following program?

import numpy as np
b = np.array([[1, 2]]), [3, 4] 
print(np.sum(b))

a. [[3, 7]]

b. [[4, 6]]

c. [[5, 5]]

d. [[4, 4]]

Answer: Option B.


Q5. What will be the output of the following program?

s = 'I am amazed' 
s.replace('a', 'z') 
print(s)

a. I zm zmzzed

b. I zm zmazed

c. I am zmzzed

d. I am amazed

Answer: Option D


Q6. What are the consequences of image compression?

a. Less size

b. Lower quality

c. More size

d. Higher quality

Answer: Option A & B.


Q7. What will be the output of the following program?

S = 'JOC' 
print('#'.join(s))

a. JOC

b. #J#O#C#

c. #J#O#C

d. J#O#C

Answer: Option D.


Q8. How to take a transpose of a matrix?

a. import numpy as np
b = np.array([[1,2],[3,4]])
print(b.T())


b. import numpy as np
b = np.array([[1,2],[3,4]])
print(b.transpose())

c. importnumpy as np
b = np.array([[1,2], [3,4]])
print(b.T)

d. import numpy as np
b = np.array([[1,2], [3,4]])
print (b.transpose)

Answer: Option B & C.


Q9. Consider the following code.

import numpy as np 
a = np.array([[8,9,20], [10,31,22]])
b = np.array([[1,2,3],[4,5,6]])

What print(a+b) will produce?

a. [[6 6 6]

[6 6 6]]

b. [[ -7 -7 -17]

[ -6 -26 -16]]

c. [[ 7 7 17]

[ 6 26 16]]

d. [[ 9 11 23]

[14 36 28]]

Answer: Option D.


Q10. what is the output of the following code?

import numpy as np
a = np.array([1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12])
print(a.reshape(3,4))

a. [[ 1 2 3 4]

[ 5 6 7 8]

[ 9 10 11 12]]

b. [[ 1 2 3]

[ 4 5 6]

[ 7 8 9]

[10 11 12]]

c. Error

Answer: Option A.


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment Answers Week 9

Related Posts