Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Software Testing Assignment 8 Answers 2022

NPTEL banner to the software testing all these text written in red color.

Dear Students, It’s the time to connect with us and improve your marks in the NPTEL week 8th assignment of software testing . Here, in this post, I shall provide you hint of answers to this assignment before the deadline.

NPTEL Software Testing Assignment 8 Answers

Q1. Consider the regular expression (a+b)⋅(a+b)∗ over the alphabet Σ={a,b}. Which of the following options represents a list of words generated by this regular expression?

A. a b , a , a a b . B. a b a b , b a b a b . C. a a a , b b b .

D. All of the above.

Answer: D. All of the above.

1000+ Students helped through Instant Notifications on telegram


Q2. For the same regular expression (a+b)⋅(a+b)∗ , which of the following options represents the language corresponding to the regular expression?

a. The language is the set of all words over a and b that have at least one a and at least one b in them.

b. The language is the set of all words over a and b that have at least one a or at least one b in them.

Answer: b. The language is the set of all words over a and b that have at least one a or at least one b in them.


Q3. While parsing a program to extract syntactic information, which of the following defines how characters form tokens?

a. Regular expressions.

b. Context-free grammars.

c. Context-sensitive grammars.

d. The normal form of the grammar.

Answer: a. Regular expressions.


Q4. Consider the context-free grammar given by G=(N,T,P,S) where N={S,X},T={a,b},P={S→aXb,X→ab}. Which of the following is the language generated by this grammar?

a. The language generated by G is {w|w=aabb}.

b. The language generated by G is {w|w is of the form anbn,n≥1}

Answer: a. The language generated by G is {w|w=aabb}.


Q5. State yes or no: Is the ground string in mutation testing the same as the program under test?

a. Yes

b. No.

Answer: a. Yes


Q6. Which of the following is a mutant that can be killed by any test case?

a. Dead mutant.

b. Equivalent mutant.

c. Trivial mutant.

d. Idempotent mutant.

Answer: c. Trivial mutant.


Q7. Suppose a decision statement like if (x < 0 && z == 5) is mutated to get if (x > 0 && z == 5) then it is an example of which kind of mutation operator?

a. Replacing a logical operator.

b. Replacing a relational operator.

c. Replacing a decision statement.

d. Replacing a condition statement.

Answer: b. Replacing a relational operator.


Q8. As per the lectures, replacing a particular assignment statement with a statement like failOnZero() is an example of a mutation operator applied at which of the levels in testing?

a. Program level.

b. Integration level.

c. Statement level.

d. De-bugging level.

Answer: a. Program level.


Q9. A programmer decides to save time and apply two or three mutation operators together to increase the chances of finding many errors together. Is this considered to be a useful strategy in mutation testing?

a.  Yes, it will find many errors early.

b. No, mutation operators work best when applied one at a time.

Answer: b. No, mutation operators work best when applied one at a time.


Q10. State true or false: Mutation testing can be used to show that a program behaves identically when a particular operation is replaced or removed.

a. True

b. False

Answer: a. True


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Software Testing Assignment 7 Answers

Related Posts