Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Software Testing Assignment 7 Answers 2022

Students, It’s time to connect with us to improve your marks in NPTEL software testing assignment 7. Here, in this post, I have hint of answers to software testing assignment.

NPTEL banner to the software testing all these text written in red color.

NPTEL Software Testing Assignment 7 Answers

For the first five questions, consider the following set of requirements for a college job placement process. If the CGPA is ≥ 8 (out of 10), then the students are eligible for companies that offer salaries ≥ INR 20,00,000/= per annum. If the CGPA is between 6 and 8 then they are eligible for companies that offer salaries less than INR 20,00,000/= per annum. If there aren’t any companies with salary offers ≥ INR 20,00,000/= per annum in a particular period, then those with CGPA ≥ 8 will also appear in the companies in the lower salary categories. Those with less than 6 CGPA will not be assisted by the college placement office for their placements. Answer the following questions related to equivalence partitioning based testing of these requirements.

Q1. How many partitions will be there for the input CGPA if we consider only valid inputs?

a. Three partitions.
b. Five partitions.

Answer: a. Three partitions.

1000+ Students helped through Instant Notifications on telegram


Q2. Do the test inputs {CGPA = 8, CGPA = 9, CGPA = 9.5} belong to the same partition?

a. Yes, they belong to the same partition.

b. No, they belong to different partitions.

Answer: a. Yes, they belong to the same partition.


Q3. What is the expected output for the test case containing CGPA = 8 as input?

a. Eligibility for offers above INR 20,00,000/= per annum and if no such offers exist, eligible for all offers.

b. Only eligible for offers above INR 20,00,000/= per annum.

Answer: a. Eligibility for offers above INR 20,00,000/= per annum and if no such offers exist, eligible for all offers.


Q4. State true or false: A student has a CGPA of 6 and will be eligible to appear for placements for companies with a salary offer of INR 20,00,000/-.

a. True

b. False

Answer: b. False


Q5. Which of the following is a correct partitioning of inputs?

a. Salary range: 1. INR x to INR 20,00,000, 2. INR 20,00,001 to INR y where x is the minimum salary offered and y is the maximum salary offered.

b. Salary range: 1. INR 0 to INR 20,00,000, 2. ≥ INR 20,00,000.

c. Both the options above can be valid partitions.

d. None of the options above are valid partitions.

Answer: c. Both the options above can be valid partitions.


Q6. Amongst the various coverage criteria for input space partitioning, which is the most expressive and which is the least expressive?

a. All combinations coverage is the least expressive and multiple base choice coverage is the most expressive.

b. All combinations coverage is the most expressive and multiple base choice coverage is the least expressive.

c. Each choice coverage is the most expressive and all combinations coverage is the least expressive.

d. Each choice coverage is the least expressive and all combinations coverage is the most expressive.

Answer: d. Each choice coverage is the least expressive and all combinations coverage is the most expressive.


Q7. State true or false: Multiple base choice coverage subsumes pair-wise coverage.

a. True

b. False

Answer: b. False


Q8. Which criterion below will have a maximum number of test cases?

a. Each choice criterion.

b. All combinations criterion.

c. Base choice coverage criterion.

d. Multiple base choice coverage criterion.

Answer: b. All combinations criterion.


Q9. When does T-wise coverage criterion become the same as all combinations coverage criterion?

a.  When the value for T is the maximum value in a partition.

b. When the value for T is equal to the number of partitions.

Answer: b. When the value for T is equal to the number of partitions.


Q10. State yes or no: While partitioning the inputs using equivalence partitioning, both valid and invalid inputs need to be considered.

a. Yes

b. No

Answer: a. Yes


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Software Testing Assignment 6 Answers

Related Posts