Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment Answers Week 6 2022

A

Students, are you looking for help in problem solving through programming in C NPTEL week 6 assignment answers? So, here in this article, we have provided problem solving through programming in C week 6 assignment answer’s hint.

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment Answers Week 6

Q1. What is the right way to initialise an array in C?

a. int arr{}={1,2,5,6,9}

b. int arr[5] = {1,2,5,6,9}


c. int arr{5} {1,2,5,6,9}

d. int arr() {1,2, 5,6,9}

Answer: b. int arr[5] = {1,2,5,6,9}

900+ Students are taking advantage of instant notification, Join us on telegram.


Q2. An integer array of dimension 10 is declared in a C program. The memory location of the first byte of the array is 1000. What will be the location of the 9th element of the array? (Assume integer takes 4 bytes of memory and the element stored at 1000 is identified as 1st element)

a. 1028

b. 1032

c. 1024

d. 1036

Answer: b. int arr[5] = {1,2,5,6,9}


Q3. What will be the output after execution of the program?

#include <stdio.h>
int main(){
 int i, a[4]={3,1,2.4}, result;
 result=a[0];
 for(i=1; i<4; i++) {
if(result<a[i])
 continue;
 result=a[i];
} 
printf("%d", result);
 return 0;
}

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

Answer: a. 1


Q4. Which of the statements is/are correct?

a. An array may contain more than one element.

b. All elements of array have to be of same data type

c. The size of array has to be declared upfront

d. All of the above

Answer: d. All of the above


Q5. What actually gets passed when you pass an array as an argument to a function

a. Value of elements in array

b. First element of the array

c. Base address of the array

d. Address of the last element of array

Answer: c. Base address of the array


Q6. Find the output of the following C program

#include<stdio.h> 
int main(){
int a; 
int arr[5] = {1, 2, 3, 4, 5}; 
arr[1]=++arr[1]; 
a = arr[1]++;
 arr[1] = arr[a++];
 printf("%d,%d", a, arr[1]);
 return 0;
}

a. 5, 4

b. 5, 5

c. 4, 4

d. 3, 4

Answer: c. 4, 4


Q7. What will be the output?

#include <stdio.h> 
int main(){
int p;
int arr[10]={1,2,3,4,5,6,9,10};
 p=(arr+1)[5]; 
printf("%d", p); 
return 0;
}

a. 5

b. 6

c. 9

d.  10

Answer: c. 9


Q8. An array of the void data type

a. can store any data-type

b. only stores element of similar data type to first element

c. acquires the data type with the highest precision in it

d. It is not possible have an array of void data type

Answer: d. It is not possible have an array of void data type


Q9. What will be the output?

#include<stdio.h> 
int main(){
int n = 3;
int sum = 4;
switch(n){
case 2: sum = sum-2;
case 3: sum*=5;
 break; 
default: 
sum=0;
}
printf("%d", sum); 
return 0;
}

Answer: 20


Q10. How many ‘a’ will be printed when the following code is executed?

#include <stdio.h> 
int main(){ 
int i = 0; 
char c='a'; 
while (i<5) {
i++;
switch (c)
{ 
case 'a': printf("%c", c); 
  break;
}
}
printf("a\n");
 return 0;
}

Answer: 6


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment Answers Week 5

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment Answers Week 7

Related Posts