Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Sorry, you do not have permission to ask a question, You must login to ask a question.

SIKSHAPATH Latest Articles

NPTEL Cloud Computing Assignment 6 Answers Update 2023

NPTEL Cloud Computing Assignment 6 Answers Update 2023

Looking for help with the Cloud Computing week 6 NPTEL’s assignment? If yes, then you have landed on the right article where we have provided all 10 questions’ predicted answers for you.

NPTEL Cloud Computing Assignment 6 Answers (Week 6)

Q1. Interception is an attack on:

Answer: C. Confidentiality

1000+ students getting help from instant notifications, Join us on telegram.


Q2. Which of the following is/are the recovery goal(s) of the security mechanism?

Answer: A. Stop attack, assess and repair damage
D. Continue to function correctly even if attack succeeds


Q3. Replay attack, which is the passive capture of a data unit and its subsequent retransmission to produce an unauthorized effect, is an active attack.

Answer: A. True


Q4. Statement I: Authorization is the identification of legitimate users.
Statement II: Integrity is the protection against data alteration/corruption.

Answer: B. Statement I is FALSE and statement II is TRUE.


Q5. Which of the following is/are NOT passive attacks?

Answer: A. Masquerade
C. Denial of service
D. Modification


Q6. In full virtualization, VMs interact with the host OS.

Answer: B. False


Q7. When selecting the most suitable cloud provider satisfying customer’s QoS requirements using a fuzzy inference engine, if the “Degree of SLA Satisfaction” is greater than the “Threshold for a cloud service provider”, the customer should migrate to a different provider.

Answer: B. False


Q8. Which of the following Open-source tools is/are used to perform TCP connect probes in Amazon
EC2 platform?

Answer: B. nmap


Q9. Statement I: Recovery Point Objective (RPO) is the maximum amount of data that will be lost
following an interruption or disaster.
Statement II: Recovery Time Objective (RTO) is the amount of data that will be lost following an interruption or disaster.

Answer: A. Statement I is TRUE and statement II is FALSE.


Q10. List the motivation(s) in having a ‘middle man’ or intelligent broker for cloud marketplace:

Answer: A. Trustworthiness of the provider.
B. Monitoring of services.
D. Flexible selection of cloud provider.


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

Cloud Computing NPTEL Assignment 5 Answers

Related Posts

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO