Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Software Testing Assignment 4 Answers 2022

NPTEL banner to the software testing all these text written in red color.

Thousands of students demanded the reference answers to the nptel software testing assignment 4. In response to their demand, I shall upload answers to this assignment here. To get the reference answer, connect with us on telegram.

NPTEL Software Testing Assignment 4 Answers

Q1. Which of the following best describes a test driver?

a. It is a special purpose implementation of a software module, used to develop or test a component that calls it.
b. It is a software component that replaces another component that takes care of the control and/or the calling of a software component.

Answer: b. It is a software component that replaces another component that takes care of the control and/or the calling of a software component.

Instant Notification helped 700+ Students, Join us on telegram


Q2. If method A uses a variable v shared with method B, where A writes to v and B reads from v, then, it is an example of which kind of coupling interface listed below?

a. Parameter coupling.

b. Interface coupling.

c. External coupling.

d. Shared data coupling.

Answer: d. Shared data coupling.


Q3. To test sequencing constraints that occur as requirements specification, which of the following tests are used?

a. Tests are inputs to sequencing constraints that violate the constraints.

b. Tests are inputs to sequencing constraints that satisfy the constraints.

c. Tests are sequences of method calls, as they occur in the specification.

d. Tests are randomly generated sequencing constraints.

Answer: c. Tests are sequences of method calls, as they occur in the specification.


Q4. A simple path from the last definition to the first use of a coupling variable is called as . . . . . . . . ..

a. A du-path

b. A coupling du-path

Answer: b. A coupling du-path


Q5. State Yes or No: Are control flow graphs representing code the same as finite state machines that represent the same code?

a. Yes

b. No

Answer: b. No


Q6. Which of the following is true with reference to the graph satisfying the sequencing constraints?

a. All the sequencing constraints are satisfied.

b. Constraints (1) and (2) are satisfied but (3) and (4) are not.

c. Constraints (1), (2) and (3) are satisfied but (4) is not

d. All constraints are violated.

Answer: c. Constraints (1), (2) and (3) are satisfied but (4) is not


Q7. State true or false: The path (1,4,5,7) satisfies constraint (4).

a. True

b. False

Answer: b. False


Q8. State true or false: The path (1,2,3,7) satisfies all the constraints.

a. True

b. False

Answer: a. True


Q9. State yes or no: Does the path (1,4,6,7) violate any of the constraints?

a. Yes

b. No

Answer: b. No


Q10. State true or false: The path (1,4,6,4,6,7) satisfies all the constraints.

a. Yes

b. No

Answer: a. Yes


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Software Testing Assignment 3 Answers

NPTEL Software Testing Assignment 5 Answers

Related Posts