Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

Problem Solving Through Programming In C Assignment Answers Week 3 2022

A

Students, are you looking for help in problem solving through programming in C NPTEL week 3 assignment answers? So, here in this article, we have provided problem solving through programming in C week 3 assignment answer’s hint.

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment Answers Week 3

Q1. Find the output of the following C program

#include<stdio.h> 
int main()
{
 int a, z, x=10, y=12;
 z=x*y++;
 a= x*y;
 printf("%d,%d", z, a);
 return 0;
}

a. 120, 120
b. 120, 130
c. 130, 120
d. 130, 130

Answer: b. 120, 130

For instant notification of any updates, Join us on telegram.


Q2. What will be the output of the following program?

#include<stdio.h> 
int main()
{
int p=2; 
int m=10; 
int k; 
k=!((p<2)&&(m>2)); 
printf("\n%d", k);
 return 0;
}

a. 1

b. 0

c. -1

d. 2

Answer: a. 1


Q3. Find the output of the following C code.

#include<stdio.h> 
#include<math.h> 
int main()
{
int a=5, b=2, c=6; 
float x1, x2;
if(b*b>4*a*c)
{
x1=-b+sqrt(b*b-4*a*c)/2*a: 
x2=-b-sqrt(b*b-4*a*c)/2*a: 
printf("\n x1=%f, x2=%f",x1,x2);
}
else
printf("\n Roots are imaginary"); 
return 0;
}

What is the output of the above program?

a. x1=4, x2=3

b. x1=-5, x2=-4

c. x1=2.5, x2=4.2

d. Roots are imaginary

Answer: d. Roots are imaginary


Q4. Find the output of the following code.

#include<stdio.h>
int main()
{
int p=6, q=4, r=10;
if(p>q)
{
if(p>r)
printf("%d", p);
else
printf("%d", r);
}
else{
if(r>q)
printf("%d", r+q);else
printf("%d", q);
}
return 0;
}

a. 6

b. 4

c. 10

d. 14

Answer: c. 10


Q5. Which of the following statements are correct?

I. The else’ block is executed when condition inside if statement is false.

II. One if statement can have multiple else’ statement.

a. Only I

b. Only II

c. Both I and II

d. None of the above is correct

Answer: a. Only I


Q6. C modulo division operator ‘%’ can be applied on

a. only float variables

b. only int variables

c. int and float combination

d. any data types in C

Answer: b. only int variables


Q7. The output of the following program will be

#include<stdio.h> 
int main(){ 
if(0)
printf(" C programming\n");
if(0.5)
printf("Java \n");
if(-0.5)
printf("Python \n");
return 0; 
}

a. C programming

b. Java

Python

c. C programming

d.  Compilation error

Answer: b. Java

Python


Q8. What will be the output?

#include<stdio.h> 
int main(){
int p=2;
int k;
 k=p>10?2:10;
 printf("%d",k);
 return 0;
}

a. 2

b. 8

c. 10

d. 12

Answer: c. 10


Q9. What will be the output?

#include<stdio.h> 
int main(){
int s=20;
if(s=19)
 printf("Right\n"); 
else
printf("Wrong\n"); return 0;
}

a. Right

b. Wrong

c. 0

d. No output

Answer: a. Right


Q10. What will be the output of the program?

#include<stdio.h> 
int main(){
 int a=2, b=3, c=5, d=8, ans;
 ans=a-b+c*a/d%b;
 printf("The answer will be %d", ans);
 return 0;
}

a. The answer will be 15

b. The answer will be 0

c. The answer will be 1

d. Compilation error

Answer: b. The answer will be 0


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment Answers Week 2

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment Answers Week 4

Related Posts