Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Problem Solving Through Programming In C Week 3 Assignment Answers 2022

NPTEL Problem Solving Through Programming In C Week 3 Assignment Answers

Q1. Which of the following statements is correct?

a. Operator precedence determines which operator is performed first in an expression with more than one operator with different precedence. Associativity is used when two operators of same precedence appear in an expression
b. Operator associativity determines which operator is performed first in an expression with more than one operator with different associativity. Precedence is used when two operators of same precedence appear in an expression
c. Operator precedence and associativity are same.
d. None of the above

Answer: a. Operator precedence determines which operator is performed first in an expression with more than one operator with different precedence. Associativity is used when two operators of same precedence appear in an expression


Q2. What is the output of the following program?

#include<stdio.h>
int main()
{
   int x=11, y=5, z;
   float w;
   z=x%y;
   w=x/y;
   printf("Value of z and w are %d and %f respectively", z, w);
   return 0;
}

a. Value of z and w are 1 and 2 respectively
b. Value of z and w are 1 and 2.200000 respectively
c. Value of z and w are 1.000000 and 2.200000 respectively
d. Value of z and w are 1 and 2.000000 respectively

Answer: d. Value of z and w are 1 and 2.000000 respectively


Q3. What will be the output?

#include<stdio.h>
int main()
{
  int a=4, b=15, c=29;
  if(c>b>a)
    printf("TRUE");
  else
    printf("FALSE");
  return 0;
}

a. TRUE
b. FALSE
c. Syntax Error
d. Compilation Error

Answer: b. FALSE


Q4. What will be the output of following program?

#include<stdio.h>
int main()
{
  int x=(10 || 0) && (10);
  printf("x=%d", x);
}

a. x=60
b. x=70
c. x=0
d. x=1

Answer: d. x=1


Q5. What will be the output?

#include<stdio.h>
int main()
{
  int x=17, y=1;
  if(!(!x) && y)
     printf("%d", x);
  else
     printf("%d", y);
  return 0;
}

a. 17
b. 18
c. 1
d. 0

Answer: a. 17


Check Out More NPTEL Assignment Answers


Q6. What is the output of the following C code?

#include<stdio.h>
int main()
{
  int x=7, y=3, z=5;
  printf("%d\n", x-x/y*y%z);
  return 0;
}

a. 7
b. 6
c. 5
d. 0

Answer: b. 6


Q7. What will be the output?

#include<stdio.h>
int main()
   {
     int x;
     x = (11+3)%5/2;
     printf("%d\n", x);
     return 0;
   }

a. 0
b. 1
c. 2
d. Compilation error

Answer: c. 2


Q8. Find the output of the following C code

#include<stdio.h>
int main()
{
   int a=3, b=2;
   a=a==b==0;
   printf("%d,%d", a,b);
   return 0;
}

a. 1,2
b. 0,0
c. 3,2
d. 1,0

Answer: a. 1,2


Q9. The output of the following program will be

#include<stdio.h>
int main()
{
   int a=0, b=1, c=-1;
   if(a)
   printf("IITKGP\n");
   if(b)
   printf("IITM \n");
   if(c)
   printf("IITR \n");
   return 0;
}

a. IITKGP
b. IITMIITR
c. IITM
IITR
d. IITKGP
IITR

Answer: c. IITM
IITR


Q10. Which of the following is/are the What is the output of this C code?

#include<stdio.h>
int main()
{
  int x = 10;
  if(x>0)
  printf("inside if\n");
  else if(x>0)
  printf("inside elseif\n");
  return 0;
}

a. inside if
b. inside elseif
c. inside if
inside elseif
d. compile time error

Answer: a. inside if


Disclaimer: These answers are provided only for the purpose to help students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

Problem Solving Through Programming In C NPTEL Assignment 4 Answers

Cloud Computing NPTEL Assignment 4 Answers

NPTEL C++ Assignment 3 Questions and Answers

NPTEL Ethical Hacking Week 4 Assignment Answers

Related Posts