Sign Up

Sign In

Forgot Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

You must login to ask a question.

NPTEL Cloud Computing Assignment 10 Answers 2022

NPTEL Cloud Computing Assignment Answers

Dear Students, it is time to complete the week 10 assignment of NPTEL cloud computing. In this article, I have provided the answer hints to the assignment which may help you score good marks.

NPTEL Cloud Computing Assignment 10 Answers

Q1. VM migration is the process of moving running applications or VMs from one physical host to another host.

a. True
b. False

Answer: Option A

1100+ Students have benefited from instant notification, Join us on telegram.


Q2. Given the VM memory size of 1024GB and the transmission rate of 16 MB/sec

What are the total migration time and downtime for non-live VM migration? Choose the most appropriate option.

a. 20 hours, 25 hours

b. 18 hours, 18 hours

c. 16 hours, 16 hours

d. 24 hours, 20 hours

Answer: Option B


Q3. With Docker, the resource management effort is separated from the configuration effort.

a. True

b. False

Answer: Option B


Q4. In Docker utility, ____________ is a collection of filesystem layers and some metadata which, iftaken together, can be spun up as Docker containers.

a. Operating System.

b. Microservice

c. Virtual Machine

d. Image

Answer: Option A


Q5. What is(are) the reason(s) to opt for VM migration in the cloud computing paradigm?

a. No particular reason; depends on the will of the end client/user.

b. To remove a physical machine from service

c. To save power consumption

d. To relieve the load on the congested hosts.

Answer: Options B and D.


Q6. What is(are) the key advantage(s) of Docker?

a. It facilitates microservice architecture

b. It can be used to package software

c. It can be used to model networks.

d. None of these

Answer: Options A, B and C.


Q7. Post-copy and Pre-copy migration approaches are followed in:

a. Live Migration process

b. Non-live Migration process

c. Hybrid Migration process

d. None of these

Answer: Option A


Q8. Which of the following is (are) true in the case of Docker architecture?

Statement-1: Private Docker registry is a service that stores Docker images.

Statement-2: Docker on the host machine is split into two parts- a daemon with a RESTful API and a client who talks with the daemon.

a. Only Statement-1 is true

b. Only Statement-2 is true

c. Both Statement-1 and 2 are true

d. Neither Statement 1 nor 2 is true

Answer: Option C.


Q9. Which of the statement(s) is (are) true for containers?

Statement-1: Docker is an open platform for automating the deployment, scaling, and management of containerized applications.

Statement-2: Containers make it easy to share CPU, memory, storage and network resources at the operating system level.

a. Only Statement-1 is true

b. Only Statement-2 is true

c. Both Statement-1 and 2 are true

d. Neither Statement 1 nor 2 is true

Answer: Option B


Q10. Kubernetes operates at the hardware level.

a. True

b. False

Answer: Option B.


TELEGRAM FOR NOTIFICATIONClick Here
Follow on Google News (in one click)Click Here

Disclaimer: These answers are provided only for the purpose of helping students to take references. This website does not claim any surety of 100% correct answers. So, this website urges you to complete your assignment yourself.


Also Available:

NPTEL Cloud Computing Assignment 9 Answers

Related Posts